hero-alt

Eigenaar zonnepanelen mag vanaf 2023 minder salderen

Het definitieve afbouwpad van de salderingsregeling is bekend: vanaf 2023 mogen eigenaren van zonnepanelen jaarlijks 9% minder salderen en in 2031 mogen ze helemaal niet meer salderen. In 2023- 2030 bedraagt de jaarlijkse afbouw van de salderingsregeling 9 %, in het laatste jaar wordt er met 28% afgebouwd om in 2031 op een percentage van nul uit te komen. Het uiteindelijke gekozen afbouwpad is dus minder snel dan het afgelopen oktober gepresenteerde plan, dit zorgt voor een verkorting van de terugverdientijd met bijna 9 maanden.

Zonnepanelen nieuwe salderen 1200

De verwachting is dat hiermee de komende jaren een eenvoudige en gebruiksvriendelijke regeling blijft bestaan, waardoor het voor particulieren financieel aantrekkelijk blijft om in zonnepanelen te investeren. Anderzijds wordt overstimulering voorkomen, zo wordt de energietransitie voor de belastingbetaler niet duurder dan nodig. Het eigen gebruik van opgewekte zonnestroom blijft het meest rendabel, want de afbouw van de salderingsregeling heeft geen effect op de vrijstelling van belasting op elektriciteit die achter de meter zelf wordt opgewekt en direct verbruikt.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.

Geachte heer / mevrouw,

Hartelijk dank voor u interesse in Becker Installatietechniek.

Helaas ervaren wij een extreme drukte bij ons in het bedrijf en willen we op voorhand duidelijk zijn naar onze klanten.

Op dit moment ervaren wij voor nieuwe klanten een klantenstop betreffende zonnepanelen, warmtepompen/hybride installaties gezien we de vraag in de markt niet aan kunnen en onze bestaande klanten niet kunnen behandelen zoals we dat graag zelf zouden willen doen.

Bent u reeds klant bij ons, bijvoorbeeld omdat u periodiek onderhoud laat uitvoeren, een huur-/leaseketel heeft of is al uw installatiewerk verzorgd door ons, dan bellen wij u terug voor het inplannen van een afspraak.

U kunt uw verzoek indienen via het contactformulier houd daarbij rekening met een reactietijd van enkele weken.

Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor uw begrip. Alleen op deze manier kunnen wij de service blijven bieden waar wij voor staan.