Ventilatie/WTW

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Een ventilatiesysteem in een woning is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Het voert vervuilde lucht af en voert verse buitenlucht aan. Er zijn twee soorten ventilatiesystemen, mechanische ventilatie en balansventilatie, waarvan de balansventilatie het duurzame type is.

_DSC7560 1200

Balansventilatie met WTW-unit

Balansventilatie met WTW-unit (Warmte-Terug-Win) is energiezuinig en wordt voornamelijk in nieuwbouwwoningen geplaatst. De warme lucht die naar buiten gaat, loopt via een warmtewisselaar langs de koude lucht die binnenkomt. Hierdoor wordt de koude buitenlucht voorverwarmd en is er minder warmteverlies dan bij mechanische ventilatie. In elke ruimte is er naast een afvoer ook een toevoer, om elke ruimte van verse lucht te voorzien. Het is belangrijk een balansventilatiesysteem goed te onderhouden. Wanneer er weinig of geen onderhoud wordt gepleegd, gaat het binnenklimaat achteruit en kan het zelfs klachten zoals hoofdpijn en dufheid veroorzaken.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is tot begin deze eeuw veel in woningen toegepast. Dit ventilatiesysteem bestaat uit een ventilatiebox die de vervuilde lucht uit verschillende ruimtes zuigt. Verse lucht wordt door de onderdruk aangezogen via roosters die meestal bij de kozijnen zijn geplaatst. Als het buiten koud is, dan wordt er dus koude lucht aangezogen, waardoor het meer energie kost om de woning te verwarmen. Heeft u een verouderd ventilatiesysteem, dan kunt u waarschijnlijk geld besparen. Verouderde ventilatieboxen werken nog op wisselstroom, en dat is niet energiezuinig. Tegenwoordig zijn er ventilatieboxen op gelijkstroom en die zijn zeer zuinig. U verdient een nieuw ventilatiesysteem op gelijkstroom in een paar jaar terug, door een lagere elektriciteitsrekening.

Vragen over ventilatie

Heeft u vragen over ventilatie of wilt u uw ventilatiesysteem laten onderhouden, neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.

Geachte heer / mevrouw,

Hartelijk dank voor u interesse in Becker Installatietechniek.

Helaas ervaren wij een extreme drukte bij ons in het bedrijf en willen we op voorhand duidelijk zijn naar onze klanten.

Op dit moment ervaren wij voor nieuwe klanten een klantenstop betreffende zonnepanelen, warmtepompen/hybride installaties gezien we de vraag in de markt niet aan kunnen en onze bestaande klanten niet kunnen behandelen zoals we dat graag zelf zouden willen doen.

Bent u reeds klant bij ons, bijvoorbeeld omdat u periodiek onderhoud laat uitvoeren, een huur-/leaseketel heeft of is al uw installatiewerk verzorgd door ons, dan bellen wij u terug voor het inplannen van een afspraak.

U kunt uw verzoek indienen via het contactformulier houd daarbij rekening met een reactietijd van enkele weken.

Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor uw begrip. Alleen op deze manier kunnen wij de service blijven bieden waar wij voor staan.