Salderingsregeling voor zonnepanelen wordt afgebouwd vanaf 2025

2023 10 Salderingsregeling
Het kabinet wil de salderingsregeling afbouwen vanaf 2025. De overtollige energie die zonnepanelen opleveren, mogen eigenaren nu nog terug leveren aan het elektriciteitsnet en wegstrepen tegen hun eigen energieverbruik. Vanaf 2031 is salderen helemaal niet meer mogelijk.  

Waarom wordt de salderingsregeling afgebouwd?

De salderingsregeling wordt geleidelijk afgebouwd tussen 2025 en 2031. Het kabinet heeft hiervoor gekozen, omdat de regeling energiemaatschappijen veel geld kost. Doordat zonnestroom voor de volle prijs teruggeleverd mag worden, wordt de stroom op andere momenten minder waard. Daardoor betaalt de energieleverancier meer aan de zonnepaneelhouder dan dat hij verdient. Dat verschil kan best hoog worden met de huidige energieprijzen. Om deze kosten te dekken, verhogen ze het energietarief voor iedereen. Dat betekent dat klanten zonder zonnepanelen, een hogere stroomprijs betalen en dus eigenlijk de salderingsregeling subsidiëren. 

Hoe ziet de afbouw van de salderingsregeling eruit?

Vanaf 2025 kunnen huishoudens en kleine bedrijven stapsgewijs minder salderen. Vanaf 2031 is dit helemaal niet meer mogelijk. De afbouw ziet er zo uit:
  • 2023: 100%
  • 2024: 100%
  • 2025: 64%
  • 2026: 64%
  • 2027: 55%
  • 2028: 46%
  • 2029: 37%
  • 2030: 28%
  • 2031: 0%


Is het nog steeds interessant om zonnepanelen te kopen?

Jazeker! Ook zonder de salderingsregeling is het nog steeds financieel aantrekkelijk om zonnepanelen te kopen. Schaft u in 2023 nog zonnepanelen aan, dan heeft u deze in acht jaar tijd terugverdiend (rekening houdend met de salderingsregeling). Gemiddeld hebben zonnepanelen een levensduur van 25 jaar. Het advies blijft om tijdens en na de afbouw van de salderingsregeling zoveel mogelijk van de eigen opgewekte stroom zelf te verbruiken.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.

Geachte heer / mevrouw,

Hartelijk dank voor u interesse in Becker Installatietechniek.

Helaas ervaren wij een extreme drukte bij ons in het bedrijf en willen we op voorhand duidelijk zijn naar onze klanten.

Op dit moment ervaren wij voor nieuwe klanten een klantenstop betreffende zonnepanelen, warmtepompen/hybride installaties gezien we de vraag in de markt niet aan kunnen en onze bestaande klanten niet kunnen behandelen zoals we dat graag zelf zouden willen doen.

Bent u reeds klant bij ons, bijvoorbeeld omdat u periodiek onderhoud laat uitvoeren, een huur-/leaseketel heeft of is al uw installatiewerk verzorgd door ons, dan bellen wij u terug voor het inplannen van een afspraak.

U kunt uw verzoek indienen via het contactformulier houd daarbij rekening met een reactietijd van enkele weken.

Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor uw begrip. Alleen op deze manier kunnen wij de service blijven bieden waar wij voor staan.